Directors Roundtable

Wie zijn wij: Ray Blinker Creative producer/Consultant, Vincent Berkleef filmproductie, Rafael Chan reclame regisseur. Hebben het FiS; Film Instituut Suriname opgezet om jonge filmmakers van kleur in Nederland en het Caribisch gebied te begeleiden en helpen ervaring te laten op doen in het maken van speelfilms en tv series. Doormiddel van uitwisseling, masterclass, scenario en korte fictie filmfestival.

Wat doen wij: Wij organiseren jaarlijks kwartaal en maandelijkse Director Roundtables in Amsterdam, Suriname en Curaçao. We hebben een reeks activiteiten georganiseerd met Nederlandse, Engelse, Zuid Afrikaanse, Franse en Belgische filmmakers. Recent hebben we 25 internationale filmmakers van kleur op onze Roundtable in Amsterdam geïnviteerd. Onder andere uit Suriname, Afrika, Antillen, Kaapverdië en Cannes.

Frequentie: 4 tot 12 keer per jaar organiseren wij film activiteiten. Bestuur trainingen, Get2gether, Meet the Producer, Pitch-the-Script tot diversiteit in de Nederlandse film.

Voor wie: Onze doelgroep zijn Nederlandse jongeren. Ontmoetingen met Internationale Oscar winnaars die advies geven en stage plaatsen bespreken.

Waarom: Nederland telt meer dan 100 filmmakers van kleur die deels in het buitenland opgeleid en autodidact zijn nog nooit een film gemaakt hebben en dat graag nog willen. Als ze weten dat ze niet  alleen zijn en dat er ook collega’s zijn die bereid zijn samen te werken is de kans groot dat er een nieuw filmklimaat ontstaat.

Wat willen wij: Onze activiteiten uitbreiden en professionaliseren, betere locaties, breder aanbod, sneller resultaat, internationale gasten inviteren en meer samenwerking met andere organisaties. 

Wat heeft men hieraan: Jonge Nederlandse filmmakers van kleur helpen succesvol te worden, de Nederlandse film promoten. Diversiteit en inclusiviteit bevorderen in film, instituten, besturen en beleid maar vooral film en televisie producties. Voorlopen op de nieuwe ‘Eed van zuiverheid’ een nieuwe film beweging helpen ontwikkelen.

Wat heeft de Nederlandse film hieraan: Actief stimuleren van filmmakers door zelf het eigen verhaal te laten vertellen zoals zei dat zien of hebben ervaren. 

Termijn doelen: 6 activiteiten in pijplijn, 1. NL film over scenario ontwikkeling tbv tv series. 2. Invitatie van de jonge Engelse Surinaamse filmmaker. 3. The Actors Tribune met NL top actrices, 4. Hollywood D.o.P., 5. ‘De Vloer Op’ en 6 Director MasterClass. 

 

Alle activiteiten zijn open voor het publiek.

De toegangsprijzen staan op de website of neem contact op met …Ray Blinker 0652455388

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer nieuws en actualiteit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top